U bent hier: ActiviteitenDagbesteding
Duim opExpositieBiljartParadiesGrand CaféGrand Café

Dagbesteding

Onze samenleving vraagt dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen en deelnemen in de maatschappij; mensen ontmoeten, contacten onderhouden en aan maatschappelijke activiteiten deelnemen. Ontmoeten, samen praten en samen doen zijn belangrijke ingrediënten voor onze dagactiviteiten.
’t Paradies biedt verschillende mogelijkheden om een dag(deel) in een warme, vertrouwde omgeving door te brengen. Goojedaag en het Huiskamerproject zijn bedoeld voor zelfstandig wonende 60plussers, die samen met anderen gezellige en ontspannen uren willen beleven. MBvO Speciaal is vooral gericht op bezoekers met een fysieke of verstandelijke beperking.
Bij alle dagactiviteiten kunt u vrijblijvend en kosteloos een keer meedoen om te kijken of deze activiteit bij u past.
Voor het vervoer naar alle dagactiviteiten bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de BoodschappenPlusBus.

Goojedaag
Goed uw dag doorbrengen, samen met anderen in een prettige ambiance vol activiteiten of juist in alle rust. Dat kan bij onze Goojedaag, de dagbesteding van ’t Paradies.
Iedere woensdag bent u van 10.00 - 16.00 uur hartelijk welkom. In ’t Paradies en het naast gelegen zorgcentrum Proteion RCG, worden diverse activiteiten georganiseerd, waar u, indien deze binnen uw interesse vallen, kunt aansluiten. Bij Goojedaag zelf worden ook activiteiten aangeboden, waar u aan kan, maar niet hoeft deel te nemen.

Voor wie is het?
Goojedaag is voor alle in meer of mindere mate kwetsbare senioren uit Roermond en omgeving die op een ongedwongen en informele manier samen met anderen de dag door willen brengen. Niet thuis zitten, maar er uit, onder de mensen. U heeft geen indicatie nodig, iedereen is van harte welkom.

Wat kost het?
Een bezoek aan Goojedaag kost per dag € 10. Hierbij is koffie en thee inbegrepen, en een twee gangen maaltijd, die gezamenlijk genuttigd wordt in restaurant Da Vita.
Heeft u een zorgvraag, dan is een eventuele extra bijdrage, afhankelijk van uw indicatie en zorgverlener, nodig. Voor een bijzondere activiteit kan een extra bijdrage gevraagd worden, maar dat is altijd in overleg met u.

Wat maakt Goojedaag bijzonder?
Goojedaag is gericht op u als individu. U bent thuis bij Goojedaag, en bepaalt uw eigen programma.  Als onderdeel van ’t Paradies wordt Goojedaag begeleid door vrijwilligers. Met Proteion RCG is er een nauwe samenwerking, waardoor een constante uitwisseling van professionaliteit in activiteiten en zorg is gegarandeerd.

Meer Bewegen voor Ouderen Speciaal
MBvO Speciaal, Meer Bewegen Voor Ouderen, is speciaal gericht op ouderen met een fysieke of verstandelijke beperking. Iedere dinsdagmiddag is er een speciale en warme middag waarbij vooral het welzijn van onze bezoekers centraal staat. Iedere dinsdagmiddag bent u van harte welkom. De middag start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Wat wordt er gedaan?
De middag wordt ingevuld door samen bij een kopje koffie of thee de dagdagelijkse dingen door te nemen en een ontspanningsmoment in de vorm van een les. Deze beweging- of yogales vindt veelal plaats vanaf de stoel. Er zijn spierversterkende oefeningen aangevuld met ontspanning- en ademhalingsoefeningen; gewrichten worden “losmaakt” en men leert spierspanningen meer en meer los te laten.

Wie verzorgt deze middag?
Deze activiteit wordt verzorgd door AnneMarie Stultiëns een ervaren yoga- en gymdocente met ondersteuning van twee enthousiaste vrijwilligers. In de les wordt rekening gehouden met uw fysieke mogelijkheden. De begeleiders richten zich op meerdere beweging- en ontspanningsmethoden en hanteren binnen de groep een individuele benadering.

Wat kost het?
De kosten voor deelname zijn € 4,00 per middag. Dit is inclusief koffie of thee.


Huiskamerproject
Iedere donderdagmiddag staan onze vrijwilligers van het Huiskamerproject tuusen 14.00 en 16.00 uur voor u klaar om samen een paar gezellige uurtjes door te brengen.

Wat wordt er gedaan?
Naast gewoon samen zijn, praten en lachen, worden er verschillende activiteiten gedaan. Kaarten, kienen, Rummicub, bakken, schilderen, een uitstapje, er is voldoende ruimte en gelegenheid voor ieder om gewoon zichzelf te kunnen zijn.

Wat kost het?
Deelname kost € 12,50 per maand, inclusief koffie of thee.