Alzheimercafé

Maandag 7 januari 2019 - 19:30 tot 21:30 uur (Eenmalige activiteit)

Mantelzorgen vraagt veel van je. Daarover vindt het gesprek plaats met partner Els Verheugt en dochter Ilse in het Alzheimercafé Roermond van januari.
Henk was net vervroegd met pensioen gegaan, toen hij merkte, dat hij niet meer goed op woorden kon komen. Na een lange zoektocht van dokters en psychologen bleek hij uiteindelijk een vorm van dementie te hebben. Met die diagnose werd zijn vrouw Els het spreekwoordelijke bos ingestuurd.

“Hoe kan het, dat het leven dan toch gewoon doorgaat? Hoe blijf ik overeind,” zijn vragen, die Els zich stelt.  Ze voelt zich eenzaam, aan haar lot overgeleverd.  Ze zocht het gesprek met haar partner, maar dat was duidelijk van een andere kwaliteit geworden. De gezochte steun kwam van enkele goede vriendinnen, familie en van de kinderen, al wonen die allemaal ver weg. In het Alzheimercafé van 7 januari gaan we het gesprek aan met Els en dochter Ilse, op zoek naar hoe je omgaat met die eenzaamheid, die je mantelzorgende leven binnensluipt. We zoeken houvast bij noties van Anne-Mei Thé zoals ze die beschreef in: “Dagelijks leven met dementie” en besprak tijdens een Roermonds symposium in september.
Els: “De dementie van Henk is allesoverheersend” Het blijkt geen enkel waardegebied in je leven te sparen. Ilse wacht niet op de vraag, maar is zo vaak als mogelijk bij haar vader. Om er te zijn, wanneer ze wat voor hem kan betekenen.

Zaal open 19 uur; programma van 19:30 tot 21:30 uur

 


Voor nadere informatie: Alzheimer Nederland, afdeling Midden Limburg, tel: 0475 -327432. K. Spapens of mw. M. de Leeuw

 

Terug naar het overzicht ›

Alzheimercafé

Contactpersoon

Mevr. Mary de Leeuw
Telefoonnummer: 0475-327432
E-mailadres: macdeleeuw@gmail.com