Cursus Klassieke muziek van Luistervilla

Maandag 18 oktober 2021 - 13:30 tot 17:45 uur (Wekelijkse activiteit)

U houdt van kunst en cultuur? Bent op zoek naar inspiratie, verdieping en ontspanning?   De luistercursussen klassieke muziek van Luistervilla vertonen al jaren een groeiende belangstelling. Vanaf het seizoen 2020-2021start ook een cursus in 't Paradies!

In een luistercursus betreedt u in een ontspannen sfeer de rijke wereld van de klassieke muziek en leert u bewuster te luisteren. U hoeft er geen muzikale achtergrond voor te hebben of noten te kunnen lezen. Er is slechts één vereiste: laat u verwonderen. Uw oren zullen opengaan.

Er zijn 16 tweewekelijkse bijeenkomsten (start najaar 2020). De rode draad wordt gevormd door 12 lessen die tezamen een chronologische lijn vormen door de muziekgeschiedenis. Ieder les staat een muziekstuk centraal, waarbij u aan de hand van boeiende informatie en diverse geluidsfragmenten het werk en de componist leert kennen. Twee maal per jaar is er de mogelijkheid om gezamenlijk een concert te bezoeken. Die formule biedt allerlei extra's: door de goede contacten van Luistervilla met diverse theaters in binnen- en buitenland wordt vaak een exclusief onderhoud met de musici of dirigent geregeld. Het programma van dat concert staat uiteraard centraal in de les voorafgaand, want hoe meer u weet over de ins en outs van de muziek, hoe meer en dieper u het beleeft.

De lessen van Luistervilla zijn rijk aan afwisseling. Regelmatig is er ruimte voor een aantal vaste, zeer gewaardeerde rubrieken, zoals De Vergelijking (het beluisteren van hetzelfde muziekstuk in twee verschillende uitvoeringen), De Grote Onbekende (zonder informatie voorafgaand een gehoord fragment gezamenlijk duiden) of De Top-opname (waarin onderscheid deze opname zich in positieve zin van alle anderen?)

Cursusleider is Maurice Wiche. Deze ervaren musicus is onder meer al jarenlang werkzaam als recensent bij dagblad De Limburger, en heeft zo een zeer brede kijk op het muziekleven ontwikkeld.

Cursusdag: maandag
Tijd: 13.30-15.30 uur of 15.45-17.45 uur
Aanvangsdatum: maandag 14 oktober 2021
Aantal bijeenkomsten: 16
Frequentie: tweewekelijks
Kosten: 259 euro
Inschrijven: ga naar www.luistervilla.nl, of bel 046 4264136

Kosten: € 259,00

Terug naar het overzicht ›

Cursus Klassieke muziek van Luistervilla

Contactpersoon

Maurice Wiche.
Telefoonnummer: 046 4264136
E-mailadres: info@paradiesroermond.nl

Planning voor deze activiteit

Maandag 4 oktoberMaandag 18 oktoberMaandag 1 novemberMaandag 22 novemberMaandag 29 november