Cursus Britse en Amerikaanse literatuur

Donderdag 7 november 2019 - 10:00 tot 12:00 uur (Wekelijkse activiteit)

Oktober 2019: Van de veelkleurige en avontuurlijke Forrest Gump, via songteksten van de Sixties van Leonard Cohen en Bob Dylan, naar het statige en conventionele Brideshead Revisited. Britse en Amerikaanse literatuur vergeleken in ‘t Paradies.

Op donderdagmorgen in oktober en november 2019 verzorgt de heer Huver, voormalig docent Engels aan de Hogeschool Zuyd, een Nederlandstalige lezingencyclus van 6 lezingen in ’t Paradies, over populaire Britse en Amerikaanse literatuur. Dhr. Huver is reeds bekend van eerdere, zeer enthousiast ontvangen, lezingen over de Britse en Amerikaanse cultuur. De lezingen vinden plaats op donderdag morgens 3, 10, 24, 31 oktober en 7 en 14 november, 2019 van 10.00 - 12.00 uur in ’t Paradies. Er wordt onder andere ingegaan op het moderne Michael Ondaatje’s War Light en het ook verfilmde Forrest Gump van Winson Groom, waar vereenzaamde mensen hun plek in de maatschappij veroveren.      Dan verder Kristin Hannah’s The Great Alone en Anthony Doerr’s About Grace waar het onrustige innerlijk van mensen en de invloed daarvan op hun omringende wereld aangrijpend wordt beschreven. Vervolgens komen we bij Richard Yate’s Revolutionary Road en John Fante’s Ask the Dust, waar innerlijke conflicten en rampspoed worden benaderd met menselijkheid en mededogen. In John Le Carre’s The Constant Gardener en Paul Theroux’s Dark Star Safari wordt Afrika in al zijn verscheidenheid in mens en landschap beschreven. Songs en gedichten van bekende Britse en Amerikaanse dichters en musici vullen ook een zitting, en we sluiten af met Evelyn Waugh’s Brideshead Revisited en Jane Gardam’s Old Filth, waar het statige standsbewuste Engeland van de vorige eeuw weer tot leven komt. Historische achtergronden, zoals Queen Victoria, president Roosevelt en Reagan, etc, komen natuurlijk ook aan de orde. Enige basiskennis van de Engelse taal is voldoende om de cursus te volgen.

De kosten voor deze cyclus bedragen € 40 per persoon, inclusief lesmateriaal. Het lesmateriaal in de vorm van een boekje met te behandelen teksten en info over de schrijvers en hun werk ontvangt u tijdens de eerste bijeenkomst.Voor informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen met de receptie van het Paradies of mevrouw Mary Schilders, coördinator activiteiten in Paradies: 0475 - 470047. Inschrijfformulieren aan de balie.

Kosten: € 40,00