U bent hier: Nieuws
foyerBiljartGrand CaféDuim op

Bezoek VWO Broekhin-College maandag 10 december

Bezoek VWO Broekhin-College

Op maandag 17 december komen enkele leerlingen van VWO-5 van het Broekhin-/College uit Roermond een bezoekje brengen aan 't Paradies.                                                                              8 jongeren komen in het kader van de komende Kerst als opdracht van de school om samen met u te praten en van gedachten te wisselen.                                                             Indien u ook graag deze jongeren wilt ontmoeten, kom dan maandag 17 december vanaf 14.00 uur in 't Paradies.                 U bent van harte uitgenodigd, u hoort er zeker bij. 

 

Even voorstellen donderdag 1 november

Beste lezer,

moniquelindersSOp 19 december geef ik  in ’t Paradies een kunsthistorische lezing over gebruiken rondom Kerstmis. Vervolgens start ik daar in  januari 2019 met een cursus over beroemde kunstenaars(echt)paren. Omdat het de eerste keer is dat ik in ‘t Paradies werkzaam ben, wil ik mij graag aan u voorstellen.
Mijn naam is Monique Linders. Ik heb kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en het N.I.K.I. te Florence. Na mijn doctoraal heb ik ook een onderwijsbevoegdheid geschiedenis behaald. Vanaf 1989 organiseer ik met mijn bedrijf ‘Kunstzin’ cursussen, lezingen en excursies. Ik wil mijn liefde voor kunst graag met u delen, want kunst maakt de wereld mooier.
Mijn verhalen en presentaties zijn heel persoonlijk en mijn beeldmateriaal heb ik met veel zorg samengesteld. Aan de hand van 'sprekende' visuele voorbeelden ga ik in op hoe u kunt kijken naar kunst. Hierbij besteed ik veel aandacht aan details. Zo kunt u een kunstwerk op een nieuwe manier ontdekken en ervaren. De schoonheid van vele delicate details zal u bijblijven. U gaat naar huis met een geheel nieuwe ervaring en ik hoop dat geënthousiasmeerd bent voor de vele prachtige kunstwerken die de revue passeerden.
Ik zie u graag op 19 december!

Met vriendelijke groet,
Monique Linders

Meer informatie vindt u op mijn website of via de Facebookpagina’s van mijn onderneming.
De flyer over de Kunsthistorische lezing staat HIER
De flyer over de Cursus Kunstgeschiedenis 'Liefde en kunst' staat HIER

Cursus kunstgeschiedenis 'Liefde en Kunst' dinsdag 23 oktober

Cursus kunstgeschiedenis 'Liefde en Kunst'

In Januari 2019 start in "t Paradis een cursus kunstgeschiedenis met als thema Liefde en Kunst. De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Monique Linders.

De cursus wordt gegeven op woensdag van 13.30-15.30 uur en omvat 8 lessen.

De kosten bedragen € 148,00 (inclusief een digitale syllabus. Een gedruktie versie is voor €10.00 verkrijgbaar)

Inschrijven kan via : www.kunstzin.info, per email : Kunstzin@gmail.com, telefonisch : 077-7506828 / 06-81573296 of per post : Kunstzin,Monique Linders,Waterloostraat 86 5935CJ Steyl

Het Koor voor Stem en Geheugen donderdag 11 oktober

Het Koor voor Stem en Geheugen

Zingen geeft plezier, Zingen verbroedert, Zingen maakt herinneringen levend. Samenzingen zorgt voor verbindingen, raakt emoties, Samen zingen draagt bij tot de algemene kwaliteit van het leven.Samen zingen draagt eraan bij dat mensen met dementie én hun familie en mantelzorgers een sociale contex behouden. Er zijn zovele redenen om te zingen, om sámen te zingen. Juist voor mensen die worden geconfronteerd met de vervelende gevolgen van dementie. Want om de een of andere reden kun je je met zingen makkelijker uiten dan met spreken. Daarom is in Roermond het iniatief genomen voor "Het koor voor Stem en Geheugen".

Elke vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur. De muzikale leiding is in handen van muziektherapeut Lisbeth van den Essen-Cox.
De kosten bedragen € 12.50 per maand.

Aanmelden kan via 0475-535209 of via info@logopedica.nl

Biljart cursussen in 't Paradies woensdag 12 september

Biljart cursussen in 't Paradies

In ’t Paradies zijn er biljartcursussen voor senioren, zowel voor beginners als voor ervaren biljarters met een moyenne van max. 2.00.
Voor beginners is er eerst een cursus basistechniek. Daarna is het mogelijk om in een vervolgcursus meer inzicht te krijgen in het facinerende biljartspel.
Voor biljarters die vroeger gebiljart hebben is er een opfriscursus.
Biljarters met wat meer ervaring krijgen een cursus die past bij hun spelniveau
( max. 2 gem.)
De lessen worden gegeven op woensdag of donderdag ( naar keuze) van 9.15 uur tot 10.45 uur. Elke cursus bestaat uit 6 lessen.Voor aanmelden of meer informatie kunt u bellen met de cursusleider : 0475-321.610