U bent hier: Nieuws

Samen uit eten donderdag 21 oktober

Samen uit eten

Samen uit Eten.

Diversen  restaurants zetten om de beurt op de tweede woensdag van de maand hun deuren gastvrij open om u te onthalen op een speciaal voor ‘Samen uit Eten’ samengesteld 3-gangenmenu voor € 15,- (exclusief drank)

Voor wie?
Voor iedereen de behoefte heeft aan ‘gezellig samen eten’.

Waar en wanneer?
ledere tweede woensdag van de maand bezoeken we een ander restaurant. Dit wordt bekend gemaakt op de laatste woensdag van iedere maand op de website: www.seniorenroermond.nl      

We starten met de maaltijd om 12.00 uur en het Samen uit Eten eindigt rond 14.30 uur.

Aanmelden

Telkens opnieuw, individueel of voor maximaal 2 personen, bij de receptie van ‘t Paradies. Aanmelden (telefonisch of persoonlijk) vanaf de laatste woensdag van de maand (ma t/m vr: van 09.00 tot 17.00 uur, en via tel. nr. 0475 47 00 47 of 06 25 46 61 29.

Afmelden
Uiterlijk 24 uur van tevoren via tel. nr. 0475 47 00 47. Onder dit nummer is ook Arno Janssen van ’t Paradies bereikbaar voor eventuele vragen.

Bijzonderheden
Vervoer op eigen gelegenheid.

De kers op de taart
Door middel van loting wordt bepaald wie er die dag gratis heeft gegeten (exclusief drank)

Verdergaan na scheiding dinsdag 5 oktober

Verdergaan na scheiding

Ga samen op zoek naar waarden die richting en houvast geven in je nieuwe situatie. Krijg meer inzicht, waardoor een nieuw perspectief op de toekomst ontstaat. In 3 bijeenkomsten ga je individueel en in groepsverband aan de slag met diverse werkvormen.

Data:     9, 16 en 23 november
Tijd:       19.30 – 21.30 uur

Adres:  MFC ’t Paradies, Munsterstraat 61, 6041GA Roermond
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Schrijf je in door te mailen naar: roermond@apgen.nl of bel 06-21802806 (Jos van den Heuvel)

Oogcafé in MFC 't Paradies donderdag 22 juli

Oogcafé in MFC 't Paradies

Het Oogcafé Roermond, voor mensen met een oogaandoening, houdt haar bijeenkomst elke laatste dinsdag van de maand in MFC ’t Paradies, Voor de komende maanden staan op het programma:

  • Presentatie door Koninklijke Visio over wat deze instelling te bieden heeft en wat de WMO en Zorgverzekering voor u kunnen betekenen.
  • Presentatie en demonstratie van de Webbox en de Gobox.
  • Presentatie en demonstratie van Google Home, de spraakassistent die u veel uit handen kan nemen.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij dhr. John Snijkers, voorzitter Oogvereniging Limburg. tel. 06 20 24 83 77 / email: limburg@oogvereniging.nl  en op de website: https://www.oogvereniging.nl

Maandelijkse stadswandeling vanuit 't Paradies maandag 12 juli

Maandelijkse stadswandeling vanuit 't Paradies

Gilde Rondje Roermond organiseert iedere eerste donderdag van de maand een GRATIS STADSWANDELING met de bevlogen stadsgids Peter van Cruchten.
De stadswandeling, altijd  rond een speciaal thema, start precies om 13.30 uur bij de ingang van ‘t Paradies, Munsterstraat 61, 6041 GA Roermond dat meestal ook het eindpunt is. De wandelingen gaan ALTIJD door.

GRAAG VOORAF AANMELDEN VIA EEN MAILTJE NAAR: petervc@home.nl

Roermond heeft veel te bieden. Het oude centrum met zijn monumentale gebouwen, openbare ruimtes met prachtige beelden en het fraaie groen of het sinds de de 14e eeuw bestaande Voorstad St. Jacob, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor de stad naar het zuiden. Er is in Roermond dus genoeg te wandelen, te bewonderen en te beleven!

Ans van Santen exposeert tot 1 november in de gangen van 't Paradies maandag 12 juli

Ans van Santen exposeert tot 1 november in de gangen van 't Paradies

Ans kreeg haar allereerste schilderlessen van haar opa, Cornelis Keyser. Later van Wanda Lenaerts, Yvonne Schroeten en Reinier Vaessen. Ze schildert en fotografeert omdat ze daar alles in kwijt kan: felle kleuren voor abstract en rustige kleuren voor een combinatie van abstract en werkelijkheid.

Ans neemt je mee in haar fantasiewereld: lopend langs een strand vol herinneringen, waar de zon weerkaatst in de plassen en de golven eeuwig in beweging zijn, of wandelend door een tuin waar je even mag spelen.

De foto’s gebruikt ze o.a. om een collage te maken, verknipt ze en zet soms iets op z’n kop. In abstract zit altijd wel een herkenbaar stukje, dat de fantasie van de kijker prikkelt. Behalve collages maakt Ans ook gebruik van een gebeurtenis: als dementie op je pad komt, of een dichtregel.
In een serie van acht schilderijen laat zij zien wat dementie met een mens doet.
De schilderijen symboliseren het ontworteld raken, de woede, verwarring, de aanvaarding en het loslaten. Het afscheid en de troost.

Eerder exposeerde zij onder andere in de Minderbroederskerk, de Coermühle in Münster, Centrum Plus Düsseldorf-Oberkassel, Landgoed Zonheuvel Doorn, Martinuskerk Horn.

Ans is lid van ateliergroep Coloriet. Nadere informatie: 06 10 80 23 74