U bent hier: Nieuws

Duo expositie Glas Glans Geraakt ! donderdag 1 april

Duo expositie Glas Glans Geraakt !

Janneke Reijnders en Marley Janssen exposeren in de gangen van 't Paradies, van 1 april 2021 tot 1 juli 2021

In de duo-expositie ‘Glas Glans Geraakt’ is een picturale verbondenheid tussen de verschillende werken te zien. Met de passie voor het aquarelleren wordt je meegenomen naar een glansrijke en kleurrijke beleving van geraakte voorstellingen op papier.
Janneke Reijnders, geboren te Tegelen, woont in te Kessel-Eik. ‘Lange tijd heb ik in het buitenland gewoond en nu hier mijn plekje gevonden. Ik volgde een studie in meerdere technieken binnen de schilderkunst. Dat ik mijn idee op papier kan zetten en anderen daarmee mag behagen, geeft een goed gevoel en werkt zeer inspirerend. Geboeid door het aquarelleren om de vele expressieve mogelijkheden en het subtiele breekbare te kunnen weergeven.  Aquarelverf is op waterbasis en tot zeer grote transparantie weer te geven. Wat ik mooi vind wil ik graag met de toeschouwer delen.’
Marly Janssen uit Baarlo kwam al op jonge leeftijd in de ban van het tekenen waarbij gouache en pastel favoriet zijn. ‘Er is altijd een drang geweest om te creëren, in welke vorm dan ook. Het laat niet los! Er volgde een studie om me meer te verdiepen in andere schildertechnieken. De voorkeur gaat uit naar aquarelleren vanwege de helderheid van het materiaal en de directheid van de techniek. Ik hecht veel waarde aan de uitstraling van de werken. Zacht, persoonlijk, herkenbaar en in veel gevallen ontleend aan fragmenten van genot. Elk aquarel is een harmonieuze eenheid van sfeer en kleur en telkens een uitdaging op zich.’

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met:
Janneke Reijnders 077 4622713 (na 19.00 uur)
Marly Janssen 0648488472

Mondkapjes verplicht bij kaartspellen. woensdag 12 augustus 2020

In 't Paradies kan er weer gekaart worden, zoals Kruisjassen, Klaverjassen, Rikken, Bridgen of Jokeren.

Hierbij is het gebruik van een mondkapje verplicht.

Zangkoor Aad en Wies woensdag 19 juni 2019

Zangkoor Aad en Wies

In verband met het coronavirus is deze activiteit voorlopig uitgesteld

Wist je dat 't Paradies een eigen huiskoor heeft “Seniorenkoor Aad & Wies”
De leden om de 14 dagen repeteren op maandagmiddag vanaf 14.00 uur tot en met 16.00 uur tot 1 juli;
“Seniorenkoor Aad & Wies” diverse optredens geeft in de regio. Aad & Wies versterking kan gebruiken;

Houdt u van zingen en gezelligheid?
Vindt u het leuk om samen met andere senioren plezier te beleven aan samen zingen?
Kom dan eens vrijblijvend kijken bij een van onze bijeenkomsten.

Voor informatie kunt u bellen naar ‘t Paradies 0475 47 00 47 of naar onze voorzitster; Marjo Smeet 0610452654, of secretaris Antoine Heussen: 0475 31 99 13 /06-15 56 3992.
Wij het leuk om kennis te maken,
Met vriendelijke groet
Aad & Wies

Stadswandelingen en fietstochten vanuit 't Paradies maandag 29 april 2019

Stadswandelingen en fietstochten vanuit 't Paradies

In verband met het coronavirus zijn  deze activiteiten  voorlopig uitgesteld

Met de stadswandeling op de 1e donderdag van de maand door Gilde Rondje Roermond willen we kennis over het verleden van de stad Roermond vergroten en verspreiden met name aan de hand van wat we er nu nog van kunnen zien. Daarom biedt het Service Gilde Roermond dat de burgers aan.

Fietstochten
In het seizoen start iedere 2de donderdag van de maand vanaf ‘t Paradies om 13.30 uur een fietstocht en iedere keer met een thema. Om en door de stad, door prachtige natuurgebieden, langs de vele landgoederen of grindgaten, of met 'uitvluchten' naar Duitsland of België. Dwars door de Roermondse Ommelanden dus: waarin elk landschapstype voorkomt, een prachtig landelijk gebied met veel verrassende plekjes vol van historie en natuur.

Startdatum 12 maart, vervolgens 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli en de laatste fietstocht is op 13 augustus.
Deelnemen aan de fietstocht is GRATIS

Het Koor voor Stem en Geheugen donderdag 11 oktober 2018

In verband met het coronavirus is deze aktiviteitaktiviteit voorlopig uitgesteld.

Zingen geeft plezier, Zingen verbroedert, Zingen maakt herinneringen levend. Samenzingen zorgt voor verbindingen  raakte  Samen zingen draagt bij tot de algemene kwaliteit van het leven.Samen zingen draagt eraan bij dat mensen met dementie én hun familie en mantelzorgers een sociale contex behouden. Er zijn zovele redenen om te zingen, om sámen te zingen. Juist voor mensen die worden geconfronteerd met de vervelende gevolgen van dementie. Want om de een of andere reden kun je je met zingen makkelijker uiten dan met spreken. Daarom is in Roermond het iniatief genomen voor "Het koor voor Stem en Geheugen".

Elke vrijdag van 11.15 tot 12.15 uur. De muzikale leiding is in handen van Nicole Wilms-Gielkens.
De kosten bedragen € 12.50 per maand.

Aanmelden kan via 0475 53 52 09 of via info@logopedica.nl