Ans van Santen exposeert tot 1 november in de gangen van 't Paradies maandag 12 juli

Ans van Santen exposeert tot 1 november in de gangen van 't Paradies

Ans kreeg haar allereerste schilderlessen van haar opa, Cornelis Keyser. Later van Wanda Lenaerts, Yvonne Schroeten en Reinier Vaessen. Ze schildert en fotografeert omdat ze daar alles in kwijt kan: felle kleuren voor abstract en rustige kleuren voor een combinatie van abstract en werkelijkheid.

Ans neemt je mee in haar fantasiewereld: lopend langs een strand vol herinneringen, waar de zon weerkaatst in de plassen en de golven eeuwig in beweging zijn, of wandelend door een tuin waar je even mag spelen.

De foto’s gebruikt ze o.a. om een collage te maken, verknipt ze en zet soms iets op z’n kop. In abstract zit altijd wel een herkenbaar stukje, dat de fantasie van de kijker prikkelt. Behalve collages maakt Ans ook gebruik van een gebeurtenis: als dementie op je pad komt, of een dichtregel.
In een serie van acht schilderijen laat zij zien wat dementie met een mens doet.
De schilderijen symboliseren het ontworteld raken, de woede, verwarring, de aanvaarding en het loslaten. Het afscheid en de troost.

Eerder exposeerde zij onder andere in de Minderbroederskerk, de Coermühle in Münster, Centrum Plus Düsseldorf-Oberkassel, Landgoed Zonheuvel Doorn, Martinuskerk Horn.

Ans is lid van ateliergroep Coloriet. Nadere informatie: 06 10 80 23 74