U bent hier: Over 't Paradies

Overons_websiteOver 't Paradies

In hartje Roermond, aan de rand van het Munsterplein, ligt ’t Paradies; hèt ontmoetingscentrum voor jonge en oudere senioren uit Roermond en omstreken. ’t Paradies is een bruisend multifunctioneel centrum met een scala aan activiteiten en waar verschillende generaties senioren elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. Dat maakt het ontmoetingscentrum zo bijzonder. Naast tal van interessante activiteiten kunt u workshops bijwonen en leerzame en aantrekkelijke cursussen volgen. Maar u bent natuurlijk ook welkom om de krant of een tijdschrift te lezen, met een vers kopje koffie of thee en appelgebak.

In september 2000 opende ’t Paradies haar deuren met als algemene beleidsdoelstelling: 'door een aanbod van activiteiten, aansluitend bij de wensen en behoeften, senioren ondersteunen in hun streven naar zelfstandigheid en maatschappelijke participatie.' In 2015 werd het 15-jarig bestaan gevierd met een 'Remunsje' Middag.

ANBI informatie
't Paradies heeft de ANBI status.

2019
Jaarstukken staan HIER

2018
Jaarrekening staat HIER

2017
Jaarverslag staat 
HIER.
Jaarrekening staat HIER.

Vrijwilligers
’t Paradies wordt nagenoeg volledig gerund door ruim 100 vrijwilligers die met veel passie de activiteiten organiseren en begeleiden, de horeca verzorgen, de receptie bemannen en ervoor zorgen dat ’t Paradies een fijne ontmoetingsplek is. Wellicht is vrijwilliger bij 't Paradies iets voor u? Met behulp van het contactformulier kunt u meer informatie over de mogelijkheden aanvragen, of loop een keer binnen.
De 'Informatiegids voor Vrijwilligers' staat HIER

Bestuur
Het bestuur bestaat uit onbezoldigde leden, waarvan de voorzitter, secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur vormen. Het bestuur vervult een (pro-)actieve rol op de volgende gebieden:

• bepalen en bewaken van de visie
• bewaken van de kwaliteit van producten en diensten
• opstellen en goedkeuren jaarplan en begroting
• opstellen en goedkeuren jaarverslag inclusief jaarrekening
• onderhouden van contacten met de gemeente en verantwoording
• onderhouden van contacten met de professionele krachten en vrijwilligers
• regelmatig bespreken van exploitatiecijfers en voortgang jaarplan
• beheer, onderhoud en inrichting van het gebouw
• PR-beleid
• vrijwilligersbeleid

Bestuursleden
Mevrouw Ine van de Aa (voorzitter)
Mevrouw Renée Sarton (secretaris)
De heer Ruud Hanssen (penningmeester)
Mevrouw Tiny Thomassen
De heer Noud de Ponti

De heer Hans Ursem

Thuisbasis
’t Paradies is tevens de thuisbasis voor heel veel verschillende organisaties. Zoals Service Gilde Roermond, Sportservice Roermond, Servicepunt Voor Senioren, Seniorenraad Roermond, het ouderenwerk van Wel.kom, Zuyd Hogeschool, Midden Limburgse Volksuniversiteit, et cetera. Deze organisaties organiseren geregeld activiteiten in ’t Paradies zoals informatiemiddagen en lezingen.